Караванот на слободата со хуманитарни активности и во полошкиот регион

Post Image

Караванот на слободата продолжува со хуманитарни активности за помагање на жителите од поплавените подрачја во Македонија

DSC_0006

Хуманитарната помош која досега успеа да ја собере Караванот на слободата е веќе доставена на пунктот пред ВЕРО Центар во Скопје, од каде е предадена на оние на кои им е најпотребна.

Штандови на кои граѓан(к)ите ќе можат да донираат парични средства, средства за хигиена и храна ќе бидат поставени во сите општини каде ќе гостува Караванот на слободата во следниот период. Оваа недела тоа ќе бидат општините од полошкиот регион, односно, Боговиње, Јегуновце, Теарце, Врапчиште, Гостивар и Тетово во четврток, и повторно, Тетово во петок, каде и ќе се одржи големиот мултимедијален настан, од попладневните до доцните ноќни часови.

14125518_1810417835840230_8624491661176491278_o

ЦИВИЛ – Центар за слобода кој го спроведува проектот Караван на слободата со поддршка од УСАИД, ги повикува граѓан(к)ите да бидат хумани и колку што се во можност, да донираат и со тоа да им помогнат на настраданите во поплавите кои го зафатија скопскиот и тетовскиот регион.