Тhе Gandhies е нов alternative dance, dance-punk, indie rock, electronic состав на поранешните членови на два кавадаречки бенда ( Проблем и Журнал).
Идејата за создавање на бендот е, долгогодишната соработка помеѓу Марјан Недев – Џани (гитара) и Лазар Ставров (вокал) кои, преку комбинирање на многу музичи стилови, го градат звукот на The Gandhies како посебен дел од македонската прогресивна и андерграунд музичка сцена. The Gandhies, е синоним за љубовта кон човештвото, синоним за реалноста која не опкружува и како тие придонесуваат за развојот на социјалната структура која ја градат преку музиката.