Karvani i Lirisë u bashkohet aksioneve për të ndihmuar viktimat e përmbytjeve

Post Image

Karvani i Lirisë i CIVIL – Qendrës për Liri bashkohet drejt aksioneve për të ndihmuar për viktimat prej përmbytjeve në vend. Në të gjitha info – stendat, të cilat në dy ditët e ardhshme, 10 dhe 11 gusht, do t’i vizitojnë komunat e Strumicës, Vallandovës, Bogdancit, Dojranit dhe Gjevgjelisë, do të vendosen kuti për donacione, ndërsa qytetarët do të kenë mundësi të donojnë edhe ushqim të konservuar dhe mjete për higjienë.

Ndihma humanitare, në çdo kthim të ekipit së Karvanit të Lirisë në Shkup, do t’u dorëzohet aktivistëve, të cilët do ta shpërndajnë drejtpërsëdrejti në shtëpitë e familjeve të prekura. Apelojmë te të gjithë qytetarët humane të këtyre komunave që do t’i vizitojë CIVIL, të vizitojnë stendat ku do të mblidhet ndihma.

Përveç kësaj, ndihma humanitare për viktimat do të mblidhet edhe në evenimentin e madh multimedial në Strumicë, më 11 gusht (e enjte), me fillim në orën 20.

Freedom Caravan T-Shirt

Aksioni i Karvanit të Lirisë për të ndihmuar viktimat do të vazhdojë edhe në komunat tjera, të cilat janë pjesë e rrugëtimit të artistëve: Krivogashtan, Dollnen, Krushevë (18 gusht), Prilep (19 gusht), Bogovinë, Gostivar, Vrapçisht (25 gusht), Tetovë (26 gusht), Kratovë, Likovë, Kriva Pallankë (1 shtator), Kumanovë (2 shtator) Çeshinovë, Karbinc, Koçanë (15 shtator), Shtip (16 shtator), Shkup (29, 30 shtator dhe 1 tetor).

Qytetarët human luten të donojnë ndihmë vetëm në ushqim të konservuar, produkte higjienike, çizme të gomës, veshje dhe këpucë të përshtatshme për këto kushte, si dhe donacione monetare. Ilaçe, ujë dhe ushqime te freskëta nuk mund të pranohen për arsye të kuptueshme.