Kristina Arnaudova, muziciente: Çdokush ka të drejtë të ketë qëndrim!

Kristina Arnaudova është pop-këngëtare dhe autore, e cila është e pranishme në skenat e koncerteve dhe festivaleve të mëdha për pothuajse dy dekada. Veten e përshkruan si perfeksioniste, punëtore e disiplinuar, dhe njeri me parime nga të cilat rrallë heq dorë. Ajo është artiste, e cila është e vetëdijshme për rolin e saj në shoqëri si person publik dhe pikërisht nga këto arsye insiston që qëndrimet e saja t’i shprehë publikisht, e në veçanti duke i theksuar gjërat me të cilat nuk pajtohet.
Me rastin e interpretimit të saj në Karvanin e Lirisë, në koncertin përfundimtar në Shkup, më 1 tetor, me të biseduam për artin, lirinë dhe ndikimin e artistëve në shoqëri. Continue reading

Karvani i Lirisë në Maqedoninë Lindore

Post Image

Të enjten, më 22 shtator, 2016, Karvani i Lirisë do t’i vizitojë komunat Çeshinovë, Karbincë, Koçanë, Radovish dhe Sveti Nikollë, ku do të promovohet evenimenti i madh multimedial, që do të mbahet ditën e ardhshme, më 23 shtator, në Shtip. Ngjarjet do të fillojnë në ora 12 në sheshin në Shtip, ku ekipi i CIVIL do të mbajë konferencë për shtyp, në të cilën do ta prezantojë programin për evenimentet e ardhshme të Karvanit. Karvani më vonë do të vazhdojë rrugëtimin në komunat fqinje Çeshinovë, Karbincë, Koçanë, Radovish dhe Sveti Nikollë, ku aktivistët e CIVIL do të diskutojnë me qytetarët dhe do t’i prezantojnë qëllimet dhe programin e Karvanit. Më vonë, gjatë ditës dhe mbrëmjes, në Koçanë do të mbahen evenimente poetike dhe muzikore, duke filluar nga ora 18. Continue reading

Magdalena Sazdovska, artiste: Arti ndryshon botën!

Magdalena Sazdovska është artiste e re dhe e talentuar nga Kumanova, Është magjistre e artit, ndërsa momentalisht punon si pedagoge e artit figurativ. Deri tani ka marrë pjesë në disa koloni arti dhe ekspozita kolektive në vend dhe jashtë vendit. Në Karvanin e Lirisë në Kumanovë mori pjesë në punëtorinë e artit “Liria me ngjyra”. Me të biseduam mbi temën – arti dhe liria. Continue reading

Evenimenti i madh i Karvanit të Lirisë në Shtip zhvendoset më 23 shtator

Post Image

Në marrëveshje me autoritetet komunale, evenimenti i madh multimedial i Karvanit të Lirisë në Shtip, u prolongua për javën e ardhshme dhe do të mbahet më 23 shtator. Arsyeja kryesore për zhvendosjen është mbajtja e “Pastërmajliadës” tradicionale, e cila përskaj festivalit “Makfest”, viteve të fundit u rrit në eveniment të rëndësishëm për qytetin dhe rajonin. Në këtë mënyrë, qytetaret dhe qytetarët  e Shtipit do të kenë mundësi t’i përcjellin aktivitetet nga të dy evenimentet, që do të kontribuojë për kënaqësi më të gjatë dhe më të madhe të qytetarëve të Shtipit, dhe pasurim të ofertës zbavitëse dhe muzikore në këtë rajon. Continue reading

CIVIL me falënderim deri te kryetarët e komunave – nikoqirë të Karvanit të Lirisë

Post Image

Muzikantët, artistët dhe intelektualët e Karvanit të Lirisë me mesazhet e tyre për të drejtat dhe liritë e njeriut kanë prekur deri te mijëra qytetare dhe qytetarë në rrugëtimin e tyre nëpër Republikën e Maqedonisë.

Aktivitetet e Karvanit filluan me pjesëmarrjen në festivalet D-Fest në Dojran, DrimOn në Strumicë dhe AKTO në Manastir, ndërsa vetë Karvani i Lirisë e promovoi programin dhe mesazhet, me 21 korrik. Continue reading

Dorian Jovanoviq, “String Forces”: Na duhen ndryshime!

“String Forces” janë grup muzikor i mirënjohur i Maqedonisë, i formuar në vitin 1995. Deri tani kanë botuar katër albume, kanë krijuar muzikë për film, si dhe kanë marrë pjesë në shumë koncerte dhe skena festivali nëpër Maqedoni dhe në Ballkan. Gjatë dy dekadave të krijimtarisë, muzika e tyre ka evoluar nga roku progresiv me motive diskrete tradicionale, deri te World Fusion, bazuar në çallginë tradicionale maqedonase me sfond elektronik.

Me rastin e performancës së tyre më 23 shtator në Shtip, në një nga evenimentet e mëdha multimediale të Karvanit të Lirisë, biseduam me Dorian Jovanoviq, frontmenin e bendit, për lirinë dhe artin. Continue reading