Стотици велешани на мултимедијалниот настан на Караванот на слободата

Post Image

Караванот на слободата , минатиот петок, на 5 август 2016, го одржа својот прв голем мултимедијален хепенинг во Велес.
На тричасовната концертна програма, под наслов „Музика на слободата“, се најдоа Бени и Нон Стоп, Лазар Ставров (Д’ Гандис) и Ле Ман. Нивните настапи беа ретко доживување за велешката публика, која го наполни Амфитеатарот и Младинскиот парк во овој град. Continue reading

Лазар Ставров: Слободата на интелектот не може да ви ја одземе никој!

На мултимедијаниот настан „Музика за слободата“ во Велес , како дел од Караванот на слободата, Лазар Ставров од бендот Д’ Гандис, покрај изборот од ангажирани песни за слободата од светски познати музичари, се претстави и со авторски песни, меѓу кои се најде и последниот сингл “Шарен крај“ инспириран од неодамнешната Шарена револуција. Continue reading