Лилит и Амон Мра – магија на сцената на Караванот на слободата

Дел од програмата на спектакуларниот концерт на Караванот на слободата на 1 октомври во Скопје беа и енергичните Лилит и Амон Мра, чии магични и езотерични звуци комбинирани со жестоки рифови ги однесоа присутните на сквер Јадран на едно несекојдневно музичко патување. Нивниот настап, на кој беа претставени песни и од новиот материјал и звук на бендот но и старите хитови, го проследи многубројната публика, која танцуваше и пееше во ритамот на слободата. Continue reading

Спектакуларен маратонски концерт на слободата!

Post Image

Кога ќе застанеш на сцената и ќе погледнеш – кон исполнетиот простор и преполните улички кои водат кон неа, кога ќе видиш насмеани луѓе, ќе чуеш џагор на повеќе јазици, млади и возрасни како здружено пеат и танцуваат во ритамот на слободата, знаеш дека целта е постигната.

Continue reading

Жесток финиш на Караванот на слободата во Скопје

Post Image

Спектакуларниот мултимедијален настан на Караванот на слободата ќе се одржи во сабота, 1 октомври, на Јадран Сквер со концерт на Тони Зен, Бени и Нон Стоп, Мугер Фугер, Лилит и Амон Мра, Шутка Рома Рап и Кристина Арнаудова.  Continue reading