ГОНГ, Хрватска: Отпор, движење, промени…

Post Image

Во тек е регионалната мултимедијална изложба „Отпор, движење, промени: Фрагменти од уметничките и активистичките практики од крајот на осумдесеттите до денес“ во Загреб, Република Хрватска. Continue reading

„Нашата Фукушима“ – изложба за зближување на народите и културите

Post Image

„Нашата Фукушима“, проект кој има за цел зближување на народите и културите, како дел од глобалниот „Гоњоши арт проект“ што обединува повеќе од 400 уметници од целиот свет, ја најави својата последна изложба од серијалот интернационални групни изложби, која ќе се одржи од 20-ти до 30-ти јануари во Центарот за култура „Иван Мазов – Климе“ во Кавадарци. Continue reading