Политичарите се плашат од слободарскиот дух на рокенролот!

„Сметам дека рокенролот е маргинализирана уметност ако не и целосно игнорирана во последните 15-тина години, а се работи за многу сериозен фактор во културата, со потенцијал на слободарски дух, од којшто политичарите сфатија дека треба да се плашат да не се ослободи, па ни пуштаа магла цело време за минатото, за да не ја гледаат сегашноста и иднината!“. Со овие зборови, Тошо Филиповски, како еден од организаторите, ја отвори трибината „Rock’n’Roll-от како Soundtrack за новото Министерство за култура на  Македонија“, вчера во Џебното кино во МКЦ. Continue reading

Петар Младеновски, музичар: Бидете слободни, не дозволувајте да ви го уништат животот!

Петар Младеновски е фронтмен на „Суперхикс“, еден од најпопуларните македонски бендови во последниве две децении не само во земјава туку и во регионот, познати по своите социјално ангажирани текстови кои зборуваат за состојбите во општеството. Continue reading