Мобилна промоција на Караванот на слободата во Скопје

Post Image

Големиот мултимедијален настан на Караванот на слободата, кој во сабота на 1-ви октомври ќе се одржи во Скопје, во четвртокот беше промовиран со автомобилска тура низ градот и со посета на тимовите на ЦИВИЛ на повеќе скопски општини…

14516438_1069489486502853_2536614369889654037_n

Дел од тимот на Караванот на слободата, дистрибуираше информативни материјали низ средните училишта и во студентските домови во градот.
14469602_1828938217321525_7161706311960224077_n

На овој начин, помладите заинтересирани скопјан(к)и имаа можност да ги добијат сите информации за мултимедијалниот спектакл закажан за сабота.

IMG_5490

 

Активистите на ЦИВИЛ со повеќечасовен перформанс беа присутни во општина Аеродром и општина Карпош, каде низ емитување музика, низ разговор со граѓаните и со делење на флаери беа поканети сите кои сакаат да уживаат во настапите на популарните македонски пеачи и групи, во музика, поезија и ликовна уметност, да дојдат на скверот Јадран на 1-ви октомври, попладнето и вечерта, до доцна во ноќта .