Жесток финиш на Караванот на слободата во Скопје

Post Image

Спектакуларниот мултимедијален настан на Караванот на слободата ќе се одржи во сабота, 1 октомври, на Јадран Сквер со концерт на Тони Зен, Бени и Нон Стоп, Мугер Фугер, Лилит и Амон Мра, Шутка Рома Рап и Кристина Арнаудова. 

 

img_0465-copyПокрај концертниот настап на големите музички имиња, овој мултимедијален спектакл ќе биде збогатен со поетски читања, ликовна работилница и изложба. Поетски перформанс ќе имаат Дарко Лешоски, Рина Јанкуловска, Елена Пренџова и Диана Тахири, а уметничката работилница, која ќе започне од 19:00 часот, ќе ја предводи академскиот сликар Мирослав Стојановиќ – Шуки, со учество на Касиопеја Наумовска, Сали Ертунџ, Славчо Максимовски и Нина Максимова.

Караванот на слободата во изминатите три месеци одржа шест големи мултимедијални настани во Велес, Струмица, Кавадарци, Тетово, Куманово и Штип и посети повеќе од 40 општини во земјата, а тимовите на ЦИВИЛ беа во директна комуникација со илјадници граѓанки и граѓани.

Големото финале на Караванот на слободата е повеќе од концерт – се вели во ЦИВИЛ. Тоа е моќна порака на слободата во која, секој што ќе биде во публиката, ќе може да ја сподели. Ова е настан што не се пропушта!