Амбасадор на светските поети во Македонија и главен амбасадор на United Minds for Peace Society за Еропа – Индија. Избран за најдобар интернационален поет за 2010 година од Интернационалниот поетски, преведувачки и истражувачки центар – Кина. Неговото општествено и социјално ангажирано творештво го заобиколи целиот свет.