Алаѓозовски: „Да обезбедиме културна демократија во Македонија!“

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски најави нова стратегија за развој на културата и нов акциски план, на трибината на тема „Rock’n’Roll-от како Soundtrack за новото Министерство за култура на  Македонија“, што синоќа се одржи во Џебното кино на Младинскиот културен центар. Continue reading

Мицевска: Караванот на слободата е извонреден спој на култура и активизам!

Post Image

„Во услови кога граѓаните се изложени на мноштво пристрасни содржини и перцепции, на македонското општество навистина му се потребни настани, како Караванот на слободата“, вели новинарката Вања Мицевска од радиото Канал 77, која за својот медиум, три месеци ги следеше сите активности поврзани со фестивалот

Continue reading