„Симбиоза“: Песни за фузија на различностите

Post Image

Вокалниот ансамбл „Симбиоза“ вечерва ќе настапи во Струга  во холот при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“, со почеток од 20 часот. За идејата за формирање на еден мултиетнички и мултикултурен хорски состав, ЦИВИЛ Медиа разговараше со диригентот Бехар Весели. Continue reading

Караванот на слободата дел од програмата на „ДримОН“

Post Image

Со мултимедијален настан, којшто има цел да го искористи влијанието на уметноста и културата и да ја разбуди граѓанската свест и граѓанското учество, Караванот на слободата од ЦИВИЛ – Центар за слобода, во саботата (30 јуни) беше дел од четвртото издание на фестивалот „ДримОн“ во Струга. Тимот на ЦИВИЛ, во текот на денот делеше информативен материјал и разговараше со стружани, промовирајќи ги целите на Караванот на слободата. Мултимедијалниот настан се одржа вечерта со почеток од 20:00 часот на малата сцена на плоштадот во Струга. Continue reading

Караванот на слободата со програма и на Дримон фестивалот во Струга

Post Image

Утревечер, (сабота 30 јули), на плоштадот во Струга, во рамките на Дримон фестивалот, ЦИВИЛ – Центар за слобода и Караванот на слободата ќе настапат со своја програма. Настанот започнува во 20 часот со ди-џеј сет на CIVIL Art Crew. Ќе следуваат поетски читања на Елена Пренџова и Теута Ајдини – Јегени, видео проекции на прилози на серија на наградени граѓански новинари, како и проекција на видео – арт филмот „Жнејачот “ на Џабир Дерала.   Continue reading